jonnaeklund:

ho chi minh
 
alltså trafiken i HCMC är den sjukaste jag någonsin varit med om. där är väldigt få bilar i staden men istället MILJONTALS med mopeder. helt galet. alla kör åt höger och vänster också, uppe på trotoarer osv, för att komma fram snabbare i stadens alla köer haha. man får i princip ha split vision när man ska gå över en gata, eller ännu värre en korsning, mopparna kommer från alla håll haha. insåg dock att det är livsfarligt att stanna när man väl har börjat att korsa en gata, mopparna är så vana att köra runt människor och stannar man är risken att de kör på en, haha. man ska alltså bara keep going!
 
 
hahaha tycker denna bilden är så rolig. såg inte förrän på kvällen när jag gick igenom alla bilder att killen på moppen gör peace tecknet när jag fotar, haha. only in asia peeps. 
 
 
och så en bild från rooftopet på hostlet vi bodde på. så fin ustikt!!
ho chi minh: war museum
som jag skrev i ett annat inlägg så besökte vi ett museum från vietnamkriget i ho chi minh. jag kunde (pinsamt nog) rätt lite om vietnamkriget innan men man fick en väldigt bra bild om det på museumet. och herregud säger jag. fyfan vilka människor det finns här i världen. att man kan tortera och döda människor som ingenting utan anledning är för mig så jävla vrickat att jag tappar ord. åh, blir så arg. att det var usa som utförde dessa brutala handlingar gör mig illamående. ett så pass utvecklat och modernt land som borde veta så mycket bättre. så många civila människor som fick sätta livet till för att dem kände för det. blir äcklad. 
 
museumet var som sagt väldigt lärorikt men även så fruktansvärt hemskt och det skar verkligen i hjärtat när man såg alla brutala bilder som fanns där. missa INTE detta ifall ni någon gång besöker ho chi minh city. det är verkligen ett måste. 
 
 
nej, vi har fortfarande inte fått ligga på stranden en enda dag på vår resa och ja, vi längtar efter den dagen som barn längtar efter julafton. känner oss som spöken båda två, haha.
 
 
 
 
hade exempelvis ingen aning att så extremt extremt många länder protesterade mot usa i kriget och däribland även sverige. heja sverige!!
 
 
som ni kan läsa i stycket på bilden så dödade amerikanarna vietnameser för att ÖVA. alltså fattar ni?! ÖVA, för möjliga framtida operationer. jag finner inga jävla ord. fyfan. 
 
 
 
 
 
last day in dalat
det var en vecka sedan vi lämnade dalat men internetet har inte varit bra (och jag har varit lat) sedan dess så nu får ni bilder från sista dagen. vi (+ fanny & linnea) hyrde moppar och körde runt i dalat. först åkte vi till sjön där vi hyrde en trampbåt som såg ut som en svan! skulle vara romantiskt tydligen haha men det var fan bara jobbigt. så vi gav upp efter en halvtimme oh körde vidare till marknaden. lite mer vår grej kände vi .. hehe. jag har lovat mig själv att handla väldigt lite här i asien eftersom vi ska till aussie sen som är apdyrt men jag hittade (såklart) så extremt snygga nike air max att jag inte kunde motstå. ops! blev helt kär i dem så hade ju inget val liksom. erhm. 
 
efter shoppingen så ville vi se naturen i dalat så vi bara tog en gata och körde så långt vi kunde på den för att komma ut ur staden, haha. hade ju ingen aning vilket håll vi skulle åt liksom. efter lite felkörningar så hittade vi en rätt okej plats där vi fick utsikt över staden. så vi var nöjda! 
 
 
 
 
 
 
 
 
bjuder på att vi ser ut som två mongon i våra moppehjälmar. safety first!! haha