jonnaeklund:

nha trang, vietnamn
 
ett gäng bilder från sista kvällen i nha trang, haha. som alltid här borta så träffar man människor från hela världen varenda dag och vi älskar det! allt är så avslappnat och man pratar med alla man träffar i princip. helt klart det bästa med att resa, utan tvekan. men alltså, sista kvällen i nha trang var ju bara för bra, det går helt inte att ha en dålig utgång när man är här, det är i princip omöjligt.
 
ho chi minh city, vietnam
 
som ni har läst i rubriken så befinner vi oss i ho chi minh city och har gjort det sedan i onsdes efter en sista utgång i mui ne som avslutades med nattbuss hit. som var fett oskön btw, vi sov nästan ingenting vilket resulterade i två väääldigt trötta tjejer haha. annars har vi tagit oss igenom några dagar som har innehållit en tripp till chi chi tunnlarna, en marknad och en utgång. vi har båda åkt på vår första riktiga dipp på denna resan och mått dåligt fram och tillbaka i 3 dagar nu. i onsdes var vi till och med på en klinik för att kolla min (jonnas) hals som har gjort ont ända sedan vi kom hit för tre veckor sedan och de senaste dagarna har den varit HEMSK. har knappt kunnat äta för att det gör så fruktansvärt ont att svälja. hade som tur var inte halsfluss men fick ändå antibiotika så förhoppningsvis försvinner det snart!
 
vi har precis packat våra ryggsäckar för tidigt imorgon bitti (eller om 5 timmar) så kommer airport shuttlen och hämtar oss och sen tar vi planet till bangkok för att sen fortsätta på en nattbuss ner till krabi. en månad på diverse öar väntar och oj vad vi längtar. äntligen stränder och sol så att vi kan bli lite bruna hihi.
 
när bilderna från mui ne är inlagda på laptopen så ska vi självklart berätta vad vi gjorde dagarna vi var där. kan ju säga som såhär: vi älskade mui ne! men mer om det en annan gång, nu ska vi få 4,5 timmars sömn. har blivit standard, sover inte mycket mer än så om nätterna, haha.
 
 
 
nha trang, vietnamn
vi förstår att ni är ledsna över att vi uppdaterar för sällan men som tidigare nämnt så är wi-fiet inte alltid hundra på ställena vi bor på, haha. vi befinner oss iaf i ett nytt land för tillfället - vietnam! vi kom hit för 1.5 vecka sedan och började i nha trang. det som dock sög rätt mycket var vädret .. det har regnat extremt mycket i hela Vietnam enda sedan tyfonen i filippinerna och det var precis vad det gjorde under samtliga 4 dagar i Nha trang. och när vi säger regnar så är det liksom inte som en liten skur i lilla Sverige utan det vräker ner som om jorden skulle gå under i princip. så höll det alltså på i fyra dagar men vi överlevde ändå!
 
för att sammanfatta lite snabbt vad vi hade för oss så kollade vi runt på lite sevärdheter (som nästan inte var värda ett besök dock, haha), fick massage, gjorde manikyr och pedikyr, tränade (!!) & såklart (som på alla ställen vi är på) väldigt mycket fest. måste nästan slänga upp bilder från våra utekvällar också, får bli i ett annat inlägg!
 
sista dagen begav vi oss ut på en ö som ligger mitt emot Nha trang och kallas vinpearl. det är i stort sätt en amusement park (kommer inte på det svenska ordet, haha) med vattenland, lite karuseller osv. väldigt skoj! dock regnade det i princip hela tiden och vi var typ de enda där, haha. men det spelade faktiskt mindre roll eftersom vi ändå badade och slapp köa till attraktionerna. rätt bra alltså. det fetaste var ändå sättet man tog sig dit på. man åkte i en cablecar ovanför vattnet till ön och det ska tydligen vara den längsta cablecaren i världen. rätt fett men fyfan vad läskigt. tänk er att sitta i en liten kabin 40 meter ovanför havet i 12 minuter. för en som är rätt höjdrädd så var det inte helt optimalt, haha. men vi klarade oss. det var ett riktigt häftigt ställe och det rekommenderar vi er att besöka ifall ni befinner er i nha trang :)
 
 
 
ett enormt akvarium som man gick igenom som en tunnel, as häftigt
 
 
såhär såg det alltså ut!